NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Your partner in sauna gas heating

CLASSIC LINE

De Classic lijn geeft een groote besparing op uw energy kosten daarnaast met zijn extra veiligheid consule zijn de sauna gaskachel van SAUNATechnics. De veiligste op de markt met zijn extra veiligheid consule.

CLASSIC LINE 30-60 90 KW

CLASSIC LINE 30-60 90 KW​De Classic line zijn de commerciële sauna gas kachel van SAUNATechnics deze sauna gaskachel begint bij een vermogen vanaf 25 Kw tot een desgewenst vermogen. Hierin is het systeem opgebouwd in verschillende zaken. Een sauna gaskachel classic kan en heeft een variabel vermogen afhankelijk van het totaalaantal M3 kan men berekenen wat het vermogen dient te worden geleverd. Als voorbeeld een sauna van 5 x5 x 2.40 is 60 m3 totaal dit dient men dit te delen door 2 wat inhoudt een classic sauna gaskachel met een vermogen van 30 kW, De classic line is opgebouwd in staffels waarin om de 30 Kw een nieuwe extra brander dient te worden aangebracht. Zo kan men de sauna gas kachel uit bouwen tot wel 150 a 200 kW wat in houd bij 150 kW een sauna gas kachel met 5 branders en volume grote van de kachel Het gehele systeem begint ter allertijden met de standaard elementen.

 • 01 Brander

 • 02 Brander buis

 • 03 Spiraal kachel plus mantel

 • 04 Ventilator

 • 05 Besturing

Echter bij sauna gas kachels grote dan 30 Kw word de spiraal groter volume, een extra brander buis en een grote ventilator.

OP MAAT SAUNA GAS KACHEL

Daarbij het team van SAUNATECHNICS met meer dan 35 jaar ervaring op al uw wensen inspeelt. En als enige de gehel productie in eigen beheer doet van het maken van de unieke brander tot elke gewenste kachel, is hier een specialisatie in opgebouwd. Hieronder enkel voorbeelden van een 75 kw sauna gas kachel met een lengte van ruim 6 meter tegen de wand en hoogte van van 2 mtr waarin een muur met sauna banken komt. Hierdoor is de sauna gas kachel welke de sauna optimaal verwarmt geheel weg werkt. Onlangs. In Mei June 2020 zijn hiervan 4 sauna gas kachel geplaatst. Bij SAUNATECHNICS kan u met al uw wensen terecht voor een optimale en kwalitatieve. Sauna gas kachel in de classic line.

TECHNISCHE GEGEVENS – CLASSIC LINE

TECHNISCHE GEGEVENS – CLASSIC LINE​
 • De classic line is uit te bouwen tot 200 kW met 6/7 SAUNATechnics branders
 • Alle kachels zijn door gas institute Kiwa van de certificaat voor zien en voldoen aan alle EU en veiligheids normen
 • Alle maten betreft de Classic line zijn ca en kunnen en worden op maat worden gemaakt
 • Technische. Aan passinge voorbehouden
 • Alle sauna gas branders 1 onstekings pen geen inosatie. Uniek werelwwijd
 • Alles sauna gasbranders voor extra veilgheid consule voorzien bij branderbuis inlaat

HOOG RENDEMENT

EINDBUIS

Op alle sauna gaskachel systemen van de classic line kan een eindbuis aangeleverd worden, dit is niet noodzakelijk echter het bespaard en levert een hoog rendement op van circa 15 %. Nadat de warme Vlam van uit de sauna gas brander de spiraal (kachel) heeft verlaten. Kan de dan nog warme verbrandingslucht door een OPTIONALE eindbuis worden gevoerd. Deze eindbuis ligt ca.10 cm boven de vloer (Hierdoor kan men de vloer nog goed schoonmaken) De eindbuis geeft nog meer de warmte af aan de de saunaruimte. Dit betekend een extra besparing van de toegevoegde energy, waardoor het rendement verder word verhoogd. DE afgifte van de de tempratuur wat anders na buiten door de schoorsteen zal gaan word nu goed gebruikt.

EINDBUIS TEGEN DE WAND

EINBUIS ONDER DE SAUNA BANKEN

WARMTEWISSELAAR

Op alle sauna gaskachel systemen van de classic line kan ook een warmtewisselaar worden geplaatst. De warmte wisselaar maakt van normaal kraanwater tempratuur. En veel hogere tempratuur dit afhankelijk van het vermogen van de kachel en de restwarmte wat vanuit de spiraal (kachel) komt. U kan hiermee een rendement van circa 10 tot 12 kw mee halen de warmte wisselaar kan vanaf 1tot wel 3 mtr.
warmtewisselaar

DOWNLOAD BROCHURE CLASSIC LINE

GEINTERESSEERD? NEEM DIRECT CONTACT MET ONS OP

LAAT U VANDAAG NOG VRIJBLIJVEND INFORMEREN
NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol